Labels

November 17, 2020

Din grija pentru mediu!

 


O idee din ce în ce mai răspândită este cea a cumpărării unei mașini electrice, motiv pentru care vă propun să privim de aproape asupra avantajelor unei astfel de achiziții. Dacă considerăm mașinile 100% electrice acestea sunt ideale pentru mobilitatea urbană datorită în special a dimensiunii și greutății lor reduse. 

Navigând pe internet am descoperit ofertele magazinului Evolioshop astfel ca am ales un produs de pe acest site, și anume mașina electrică  https://www.evolioshop.com/masini-electrice/masina-electrica-x-car-2.html pentru care am căutat particularitățile și avantajele unui asemenea produs, care pare destul de scump la prima vedere. Astfel, am căutat avantajele pe care le oferă pe termen lung. Găsiți mai multe modele de mașini la secțiunea de mașini electrice a site-ului, la masini electrice evolio

Care sunt principiile unui vehicul electric?

Mașina electrica nu poseda de fapt nici rezervor pentru carburant, nici motor de combustie ci doar un motor electric cu baterie. Cu propulsie 100% electrică costurile pentru deplasare și mentenanță sunt cele mai reduse din industrie, având de asemenea o autonomie de mai multe sute de km datorită faptului că încărcarea se poate face direct de la prize standard de 220-230V sau din stațiile de pe drumul de călătorie (sau chiar la borne publice).  

Un produs finuț, avantajos și prietenos mediului înconjurător, cu zero emisii noxe, zgomot mai redus decât cel al mașinilor cu carburant. Ușor de condus și rareori supuse restricțiilor de circulație, vehiculele electrice pot fi finanțate parțial și prin programul Rabla Plus. Așadar produsul nostru, X-CAR 2, poate fi cumpărat la un preț de 24999 lei, dispune de 2 locuri și poate atinge o viteză maximă de 40 km/h.

Câteva cifre la nivel mondial ne arată de asemenea numărul în creștere al utilizării acestui vehicul, în ciuda unor limitări care țin de infrastructură și bineînțeles de limitările acestui vehicul. Piața mașinilor electrice a depășit 2 milioane de vânzări în 2016, cea mai mare piață fiind China, urmată de Europa, datorită Norvegiei unde parcul de mașini electrice ocupă 26% din totalul mașinilor. La nivel mondial aceasta reprezintă totuși doar 8% din vânzările globale de autovehicule.

În cele din urmă, trebuie să considerăm beneficiile aduse pentru calitatea aerului și, prin urmare, pentru sănătate. De asemenea, astăzi mașina electrică este una dintre cheile tranziției energetice. Și dacă ne gândim mai departe, putem considera bateria ca o soluție individuală de stocare a energiei electrice.


No comments: