Labels

June 19, 2016

Jurnal de primavara! II


Iata ca am trecut la pasul a doilea. Desi o sa va vorbesc in acest articol despre geamuri, in special geamuri termopan, termosistem, protectie, izolatie ... sa stiti ca am cautat o buna bucata de vreme atat geamuri cat si specificatii pentru ca sa stiu ce e recomandat pentru casa noastra.

In primul rand sa va prezint putin casa, din punctul de vedere al alegerii geamurilor. Fiind cu totul un nespecialist, am cautat informatii care sa imi arate ce pot alege sa mi se potriveasca nevoilor.
Casa nostra este din vaiuga, desi este foarte veche, peretii sunt grosi iar soarele lumineaza peretele de la rasaritul casei cam 80% din zi. Fatada casei este de asemenea in bataia soarelui cam 70% din zi. Considerand ca geamurile termopan ar avantaja enorm primirea de soare am decis sa cumparam geamuri cat mai mari, noi sau second hand, in functie de ceea ce se ofera mai avantajos pe piata. Aveam de ales intre feronerie din plastic, aluminiu sau lemn. La partea asta chiar am zis ca mergem pe ce gasim mai avantajos desi am inteles ca daca vreau sa profit din plin de geamuri, se recomanda cat mai putina feronerie si cat mai mult geam termopan si o izolare buna.
         
Am facut o schita geamurilor dar pentru ca nu prea ne-a raspuns nimeni la mesaje pe internet am mers si am negociat direct la fata locului. Odata decisi cu ceea ce vom inlocui am negociat repede atat pretul cat si cantitatea, zidarul a trecut repede la treaba. Asadar am schimbat geamurile, cele vechi erau cred ca la fel de vechi ca si casa, asa ca se impunea o schimbare. Zidarul a folosit cam tot dintr-un pachet vandut pe depozit-online format special pentru izolare: placile, adezivul pentru spacluire, adeziv polistiren, fibra de sticla, polistiren extrudatdibluri si a fixat cu polistiren expandat. Acum ca v-am vorbit asa de mult despre geamuri va voi prezenta de asemenea un proiect viitor, schimbarea parchetului ..... intr-un nou articol .....

No comments: