Labels

May 16, 2013

nu uitati sa reciclati

Ati stiut ca in medie un bec contine aproximativ 1 gram de plumb, plumb care este daunator mediului inconjurator dar care este necesar pentru buna functionare a becului. Becurile sunt zdrobite si apoi sortate  în diverse componente, cum ar fi sticla, metalul tungsten și plumb. Astăzi aproximativ 90 -100 % din becuri sunt reciclabile, la fel si lampile economice; cum ar fi lampile incandescente, cele cu halogen și lămpile cu LED-uri, toate pot fi trimise spre reciclare.     
Becurile traditionale, desi contin materii reciclabile nu pot fi reciclate in la fel ca restul deseurilor. Nu fiti tentati sa le reciclati in containerul cu sticla deoarece sticla este de alt tip. Puteti folosi in scrimb noile tipuri de becuri care produc mai putine deseuri deoarece au o durata de viata mai lunga.

Pentru persoanele juridice si organizatiile care vor sa recicleze becurile din intreprinderile lor Recolamp  le ofera servicii gratuite de colectare a deseurilor. Este, de altfel de responsabilitatea intreprinderilor de a se ocupa de reciclare dar in cazul becurilor intreprinderilor nu le sunt oferite avantaje financiare, ca in cazul reciclarii hartiei sau fierului, spre exemplu.

Recolamp ofera companiilor in mod gratuit:
1. recipiente de colectare standardizate
2. servicii de ridicare a deseurilor, transport, depozitare, sortare, consolidare regionala si nationala;
3. servicii de tratare si de reciclare 
4. numar de telefon gratuit
In cadrul Recensământului Becurilor Arse din Romania vreau sa ma adresez prin acest articol in special firmelor, organizatiilor publice si tuturor marilor producatori de deseuri din categoria becurilor, indiferent de care tip, din judetul Arad, in special, sa contacteze organizatia non-profit Recolamp  pentru semnarea de protocoale sau colaborare pentru colectarea acestor deseuri. 
Prin:
- numar de telefon gratuit 0800.888.666;
- fax: 021.404.36.79.
  
Va multumesc tuturor pentru implicare. 

No comments: