Labels

May 24, 2013

3xcelenta & 3xperienta

Suntem inconjurati de tehnologie, de inovatie ,de lucruri care ne usureaza viata si care ne fac sa ne simtim mai liberi si mai independenti. Dar cum toate au un inceput fiecare lucru din tehnologia care ne inconjura are si el inceputul sau. De-a lungul timpului fizicieni, scriitori, muzicieni ... fiecare si-a adus contributia, fiecare a venit cu o noua experienta sau a perfectionat ceea ce exista deja.

Augustin Maior (n. 22 august 1882, Reghin - d. 1963, Cluj) a fost o persoana polivanta exceland ca fizician, pedagog și inventator.

Nascut din parinti pedagogi, Augustin Maior a facut scoala in limba germana , lucru care i-a facilitat studiile, urmand sa isi completeze studiile si sa termine facultatea in strainatate, exceland in fizica si matematica.

Intors din strainatate, la sfarsitul Primului Razboi Mondial, acesta devine director general al Poștelor, Telegrafelor și Telefoanelor din Transilvania și Banat; aproape simultan , a fost numit profesor titular la Universitatea din Cluj și apoi director al Institutului de Fizică Teoretică și Tehnologică al Facultății de Științe (sursa wikipedia ). Profesor universitar, acesta este preocupat in special de predarea de cursuri bazate pe idei moderne, cum sunt cele de „Electricitate și Magnetism” sau de „Acustică și optică”, pe care le-a și publicat în diverse ediții.

Pioner si un vizionar in inovatie, acesta este doar unul dintre inventatorii pe care campania Pr3miaza Inovatia (Proiect de sustinere si promovare a inventicii romanesti) vine sa ii intampine printr-un eveniment special local desfășurat în Cluj (pe data de 22 mai) și/sau la Iași (23 mai) la care sunteti invitati sa participati si dvs. daca doriti.

Alte orase in care se desfasoara evenimentele:
• Timisoara -12 octombrie -Universitatea de Medicina si farmacie „Victor Babes”-Facultatea de medicina Dentara
•Brasov -16 Octombrie - UniversitateaTransilvania
•Bucuresti - periaoda 21-25 octombrie - Universitatea Politehnica-data se comunica ulterior


Campania Pr3miaza Inovatia se adreseaza atat oamenilor de stiinta cat si studentilor si inovatorilor amatori ; pe langa promovarea inventatorilor premiati international, ne dorim si implicarea studentilor si a inventatorilor amatori, care vor avea la dispozitie site-ul www.inventamatori.ro unde vor putea  sa posteze filmul inventiei lor si sa obtina voturi si popularitate.

No comments: